AKTUELLA

Vetenskapens natt

Tieteiden yötä vietetään taas perinteiseen tapaan tammikuussa torstaina 25.1.2024. Seuran järjestää Tieteiden yönä kaikille avointa esitelmäohjelmaa. Ohjelma järjestetään etäyhteydellä ja striimataan Seuran YouTube-kanavalle.

Ohjelma

klo 18.00–19.00 FM Mikko Kuitula: SukuTopoteekki

SukuTopoteekki on Suomen Sukututkimusseuran palvelu, joka keskittyy säilyttämään ennen vuotta 1950 otettuja yksityisiä suku- ja henkilöhistoriallisia valokuvia. Sisällön kartuttamiseen voi osallistua kuka tahansa, ja kuvien luovuttajana voivat olla esimerkiksi yksityishenkilöt ja yhteisöt, kuten sukututkijat ja sukuseurat. Esitelmässä esitellään SukuTopoteekin sisältöä ja toiminnallisuuksia sekä kerrotaan palvelun täydentämisestä.


klo 19.00–20.00 FT, dosentti Ulla Koskinen: Suomen ensimmäinen naisnimismies Lavilan Dorde ja hänen sukunsa Eurajoella

Ulla Koskisen ja Virpi Nissilän yhteistyö on jatkunut lähes 20 vuotta ja sen tuloksena on syntynyt parikymmentä artikkelia Suomen Sukututkimusseuran Aikakauskirja Genokseen. Esityksessään Ulla Koskinen käsittelee nimismies Dorde Olofintytärtä (mainitaan Eurajoella 1550–1580) ja tämän sukua koskevia artikkeleita ja kertoo niiden kautta sukututkimusmenetelmästään, käyttämistään aineistoista sekä tutkimus- ja kirjoitustyön vaiheista.


klo 20.00–21.00 FT Veli Pekka Toropainen: Laadukkaasta sukututkimuksesta: Haritun rusthollin historia

Laadukas sukututkimus on kaikkien tavoitettavissa ja se soveltuu monenlaiseen tutkimukseen. Mitä tämä laadukkuus tarkoittaa ja miten sen voi toteuttaa omassa tutkimuksessaan? Esityksessään Veli Pekka Toropainen pohtii laadukkuuden kriteerejä Suomen Sukututkimusseuran Vuosikirjassa vuonna 2023 ilmestyneen artikkelin "Haritun rusthollin historia" kautta.


Tieteiden yön koko ohjelman löydät täältä.