Henkikirjahaun julkistamisesta tulee kuluneeksi vuosi!

17.03.2024

Henkikirjahaun julkistamisesta tulee kuluneeksi vuosi ja Suomen Sukututkimusseuran kutsuu kaikki juhlistamaan tätä merkkipaalua erityiseen yksivuotistilaisuuteen verkossa keskiviikkona 3.4.2024 kello 17.00 alkaen. Tilaisuus pidetään Zoom-alustalla. Tilaisuudessa on luvassa katsaus Henkikirjahaun kuluneeseen vuoteen sekä palvelun esittelyä, sen käyttöä, täydentämistä ja tulevaisuuden suunnitelmia. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Henkikirjahaku on Seuran vuoden 2023 maaliskuussa julkaistu verkkopalvelu, jossa voi tehdä hakuja indeksoitujen henkikirjojen sisältöihin esimerkiksi henkilöiden ja paikkojen nimillä. Kuluneen vuoden aikana Henkikirjahaulla on ollut noin 10 000 käyttäjää ja palvelussa on tehty lähes 100 000 yksittäistä hakua. Tällä hetkellä Henkikirjahaussa on haettavissa yhteensä yli 300 000 tietuetta lähes sadalta eri paikkakunnalta eri puolilta Suomea.

Henkikirjahaun täydentäminen perustuu vapaaehtoiseen henkikirjojen indeksointiin, johon voi osallistua kuka tahansa. Mukaan on lähtenyt jo yli 40 vapaaehtoista, ja kyseessä tällä hetkellä osallistujamäärällä mitattuna Seuran kiinnostavin hanke. Ensimmäisessä vaiheessa Henkikirjahakuun indeksoidaan Haapaveden, Lumijoen, Savitaipaleen ja Viipurin kaupungin henkikirjoja vuosilta 1880–1920 sekä kaikkien Suomen paikkakuntien vuoden 1915 henkikirjoja, joista indeksoituna on jo neljännes.

Lue lisää Henkikirjahausta: