Toukokuun Jalmari on ilmestynyt

15.05.2024

Toukokuun Hallituksen ääni -palstalla Christer Kuvaja kannustaa tutustumaan Svenska litteratursällskapetin ja Åbo Akademin kirjaston kuvakokoelmiin. Arkistoesittelyssä vuorossa on Suomen Elinkeinoelämän Keskusarkisto, ELKA, joka tarjoaa paljon kiinnostavaa aineistoa sukututkijoille. Helsingfors Släktforskaren puheenjohtaja Peter Ragnvaldsson kertoo sukututkimusopas-projektistaan, jossa hän kirjoitti ruotsalaiselle yleisölle suunnatun oppaan sukututkimuksen tekemisestä Suomessa. Miten sukututkimuksen tekeminen eroaa Suomessa ja Ruotsissa? Mitä pitää ottaa huomioon materiaaleja etsiessä, jos ei osaa hyvin suomea? Tämä selviää Jalmarin ensimmäisestä kaikkien lukijoiden iloksi molemmilla kotimaisilla kirjoitetusta jutusta!

Veli Pekka Toropainen taas vie lukijat monikieliseen, 1600-luvun Turkuun ja yhdistysesittelyssä vuorossa on Gummerus-Pihkalan suku, josta löytyy niin pappeja, virkamiehiä kuin viljelijöitäkin. Timo Kukkonen kertoo sukututkijaan kohtaavista huhuista ja salaliittoteorioista. Lisäksi tehdää pieni katsaus uuteen V. A. Kotilaisesta elämäkertaan Unholan vuorineuvos ja Kirjaston kuulumisia -palstalla tutustutaan tarinallisiin sukukirjoihin.

Lisäksi mukana on perinteiseen tapaan sukututkimuskentän tuoreimpia kuulumisia, uutisia ja katsaus Seuran tuleviin tilaisuuksiin. Mukana ovat myös SukuTopoteekin Kuukauden kuva ja Tietoja Suomen seurakunnista -tietokannan Kuukauden seurakunta -palstat.

Seuran jäsenet saavat tiedon Jalmarista ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen ja voivat lukea kaikki aiemmin ilmestyneet Jalmarit jäsenpalvelu SukuHaun kautta. Jos olet Seuran jäsen, mutta et ole saanut Jalmareita sähköpostiisi, tai sähköpostiosoitteesi on muuttunut, ilmoita asiasta Seuran toimistoon osoitteella seura@genealogia.fi. Tarkistathan ensin kuitenkin roskapostikansiosi.

Kirjoita Jalmariin!

Uusi tutkimuslöytö? Hauska tarina? Kiinnostava elämäntarina? Historiallinen tapahtuma? Kaikki ovat tervetulleita kirjoittamaan Jalmariin! Ota yhteyttä päätoimittajaan Laura Ahoon osoitteella laura.aho@genealogia.fi.